Log på Markedsindex.dk   
Opret blog   
Markedsindex.dk Markeder Butikker Debat Blogs
   Du er her: Markedsindex.dk -> Blogs -> Tilbud & Tips -> Få 3 gratis tilbud på billig advokat
   Failed to display blogItem. Current BlogItemId [2038]
Erik Hansen
 | 
Oprettet 28. June 2018 kl. 15:41
 | 
0 kommentarer
 | 
Tip en ven

Få 3 gratis tilbud på billig advokat

Generelt om ophør af ægteskab

Selv om et betydeligt antal ægteskaber opløses, er det dog hovedparten. der varer ved til en af parterne dør. l de tilfælde vil der være et dødsbo, der skal behandles, eventuelt et fællesbo, der skal skiftes, og nogle ydelser i øvrigt, der tilfalder den efterlevende ægtefælle. Disse regler behandles navnlig i arveretten og ægtefælleskifteretten, hvorfor der henvises dertil for så vidt angår disse spørgsmål. Kan ægtefællerne ikke længere i dagligdagen fungere som et ægtepar, og er der ikke udsigt til, at ægteskabet kan bringes til at fungere på en fornuftig måde med advokat hjælp, kan det være hensigtsmæssigt at opløse det. l de fleste tilfælde vil opløsning af ægteskabet påvirke de implicerede emotionelt i alvorlig grad, hvilket ikke mindst gælder for børnenes vedkommende. Opløsning kan derfor typisk ikke siges at være den gode løsning, men måske snarere det mindste onde. Tidligere var det sådan, at et ægteskabs opløsning i de fleste tilfælde startede med en separation, idet skilsmisse oftest kun kunne ske efter en forudgående separation. Undtagelse derfra var dog gældende i særlige tilfælde, hvor der var tale om nogle kvalificerede skilsmissegrunde.

spar 24 % på en billig advokat

Fra l.juli 2013 kan der imidlertid opnås umiddelbar skilsmisse, hvis ægtefællerne er enige om det. I hvilket omfang ægtefæller vil vælge umiddelbar skilsmisse er det vanskeligt at spå om. I betragtning af at der skal betales gebyr for hver behandling, kan man forestille sig, at mange også af gebyrmæssige årsager vælger umiddelbar skilsmisse. Separation er ikke en endelig opløsning af ægteskabet. Det fremgår af, at separationen bortfalder, hvis parret genoptager samlivet og af, at separation efter en periode giver ret til skilsmisse, jævnfør Ægteskabsloven §§ 30 og 31. Separation kan siges at være en offentlig akt, der indebærer en suspension af ægteskabet, og som forudsætter en faktisk opretholdt samlivsophævelse. Suspensionen tilbud indebærer i øvrigt en lang række virkninger svarende til virkninger af skilsmisse, fx bortfald af arveret. Skilsmisse er en endelig opløsning af ægteskabet. Skilsmisse kan ske efter en separation, men i mange tilfælde kan skilsmisse opnås uden forudgående separation. Det gælder ved enighed derom og i visse andre tilfælde; i disse tilfælde tales undertiden om kvalificerede skilsmissegrunde.

Billig advokat - Få 3 gratis tilbud

Efter skilsmisse kan der være tale om pligt til at betale underholdsbidrag, men i øvrigt vil der efter et eventuelt skifte ikke længere være tilbud retlige forbindelser mellem parterne på grundlag af ægteskabet. Ægteskabsloven § 7 lægger dog en begrænsning i relation til indgåelse af ægteskab med den tidligere ægtefælles slægtninge i ret op- eller nedstigende linje. Er der tale om meget graverende forhold i forbindelse med indgåelse af ægteskab, vil der kunne blive tale om omstødelse. Advokat omstødelse er en endelig opløsning af ægteskabet på samme måde og har samme virkning som skilsmisse, jævnfør Ægteskabsloven § 25. Der gælder dog særlige regler om formuedelingen, og der vil eventuelt kunne blive tale om erstatning ved omstødelse af ægteskab.


0 kommentarer


Du skal være logget ind for at skrive en kommentar


Indtast brugernavn

*

Indtast password

*
 
Glemt dit password? Opret et login her

Tilbud & Tips

Se mere om bloggeren Erik Hansen

Her blogger Erik hansen om stort og småt - blandt andet om Tilbud og Tips til at spare penge på internettet :-)

Gå til bloggen Tilbud & Tips

Læs min blog


Seneste indlæg

Til blogindlæget Få 3 gratis håndværkertilbud allerede i dag

Få 3 gratis håndværkertil...

Mod nye tider - bilen begynder at sætte en ny dagsorden T...

Til blogindlæget De østjyske markeder med gode tilbud

De østjyske markeder med ...

I 1784 kom der 57 rejsende til marked i Århus, mens talle...

Til blogindlæget Få 3 gratis tilbud på billig advokat

Få 3 gratis tilbud på bil...

Generelt om ophør af ægteskab Selv om et betydeligt an...


Arkiv